top of page

Featured Posts

4 Φρικιαστικά γεγονότα που κάνουν το δέρμα μας να κλαίει.


 

Αχ, μακιγιάζ, αυτό που φαινομενικά δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς.

Ας μην λέμε ψέματα μεταξύ μας, όλες ξέρουμε ότι αν ρίξουμε μια ματιά στο τσαντάκι του μακιγιάζ μας, θα βρούμε τουλάχιστον 10 προϊόντα που δεν χρησιμοποιούμε και δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ, ίσως ακόμη και 5 διαφορετικές μάρκες του ίδιου προϊόντος.  • Το παλιό μακιγιάζ ΕΙΝΑΙ εχθρός του δέρματος.

Έκπληξη, το μακιγιάζ λήγει και μακιγιάζ που έχει λήξει είναι ένα γόνιμο έδαφος για μικρόβια και βακτήρια. Ορισμένα προϊόντα όπως οι σκιές ματιών μπορούν να διαρκέσουν αρκετό καιρό, αλλά προϊόντα όπως το υγρό foundation λήγουν σε περίπου 12 μήνες και η μάσκαρα θα πρέπει ιδανικά να αντικαθίσταται κάθε 3 μήνες. Η αποτελεσματικότητα των προϊόντων μειώνεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς οι χρωστικές ουσίες ξεθωριάζουν και οι τοξίνες αρχίζουν να απελευθερώνονται, καθώς τα συστατικά αρχίζουν να οξειδώνονται και να διασπώνται. Ακόμη και κλειστό, το «νέο» μακιγιάζ δεν έχει ανοσία σε αυτό, αν και η διαδικασία είναι πιο αργή λόγω της έλλειψης έκθεσης στον αέρα.


Χρησιμοποιώντας επανειλημμένα ληγμένο μακιγιάζ (ειδικά για τα μάτια), εκθέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για κηλίδες, μολύνσεις, ακόμη και δερματικά παράσιτα όπως τα ακάρεα Demodex.


Πετάξτε τα όλα!  • Σφουγγάρια και πινέλα γεμάτα βακτήρια

Ναι, το παλιό μακιγιάζ είναι γεμάτο με μικρόβια και βακτήρια, αλλά ξέρετε τι είναι ακόμα πιο άσχημο;


- Το ακάθαρτο beauty blender σου!


Ακούμε συνεχώς ότι η χρήση beauty blender, σφουγγαριών και πινέλων είναι πολύ πιο υγιεινή από το να χρησιμοποιoύμε τα χέρια μας για να κάνουμε μακιγιάζ.

Προσοχή! Οι μελέτες που πραγματοποιήθηκαν έδειξαν ότι ένα μέσο beauty blender έχει περίπου 100 έως 1000 μεμονωμένα βακτήρια, που κυμαίνονται από E-coli, Salmonella, Citrobacter και Staphylococcus aureus.


Δεδομένου ότι αυτό το θαυματουργό σφουγγάρι σε σχήμα αυγού χρησιμοποιείται συνήθως υγρό, είναι σαν ένα ωραίο, υγρό και ζεστό περιβάλλον για όλες εκείνες τις αποικίες βακτηρίων που θέλουν να δημιουργήσουν οικογένεια.


Οι μελέτες ανακάλυψαν επίσης ότι ενώ το 64% των ανθρώπων παραδέχτηκε ότι έριξαν το μπλέντερ ομορφιάς ή μια βούρτσα στο πάτωμα, το 93% των ατόμων που συμμετείχαν δεν το έπλυναν ΠΟΤΕ!


Υπάρχουν κάποια πινέλα που χρειαζόμαστε, όπως πινέλα ανάμειξης ή πινέλο eyeliner ( που απαιτεί ακρίβεια) και που δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τα χέρια, έτσι ίσως να μπορούσαμε να αρχίσουμε να τα πλένουμε πιο συχνά. Όπως μια φορά την εβδομάδα.

Ποιος έχει χρόνο να πλένει 10+ πινέλα κάθε μέρα;
  • Χημικές ουσίες και τοξίνες στο μακιγιάζ

Ειναι γνωστό οτι κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά προιόντα μακιγιάζ με εξαιρετικά επικίνδυνες, ακόμη και δηλητηριώδεις, ενώσεις. Όπως μόλυβδο, υδράργυρο, αμίαντο, θάλλιο και αρσενικό που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν, μέχρι φορμαλδεΰδη, paraben, BHA και BHT που χρησιμοποιούν κάποιες βιομηχανίες σήμερα. Όλα αυτά για να πετύχουν προιόντα μακιγιάζ πιο ποτελεσματικά και φθηνά.

Μάθε, γνώρισε και μέτά αγόρασε. Πρέπει να είμαστε σίγουρες ότι είναι δοκιμασμένα και δερματολογικά ελεγμένα.
  • Greenwash

Και τώρα, μπορεί να σκεφτείς: «Φιου, δόξα τω Θεώ χρησιμοποιώ βιολογικό, vegan μακιγιάζ», καλά ξανασκέψου το φίλη μου.

Το μεγαλύτερο ΣΟΚ ....Υπάρχει μακιγιάζ που επισημαίνεται και πωλείται ως «βιολογικό» ή «φυσικό» ή «cruelty free» και τελικά ίσως να μην είναι και τόσο ασφαλές.


Δυστυχώς, πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν αόριστους όρους, όπως «φυσικό» στη συσκευασία τους για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Αυτοί οι έξυπνα επινοημένοι όροι μπορεί να μας εξαπατήσουν ώστε να πιστέψουμε ότι τα προϊόντα είναι «αγνά και χωρίς χημικά», αλλά λόγω των κακών και ανεπαρκών κανονισμών για την ετικέτα, τα τμήματα μάρκετινγκ είναι ελεύθερα να γράφουν δελεαστικούς και πειστικούς όρους στη συσκευασία τους χωρίς φόβο νομικών επιπτώσεων. Απαιτείται μεγάλη προσοχή στην επιλογή μας!Συμπέρασμα

Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε από τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν μακιγιάζ. Μέσα από το μακιγιάζ εκφραζόμαστε, στολίζουμε, βελτιώνουμε την εμφάνισή μας και εκφράζουμε τη δημιουργικότητά μας.

Μπορούμε όμως να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους μακροπρόθεσμων παρενεργειών, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στη φροντίδα και την υγιεινή του δέρματός μας.

Επίσης, να χρησιμοποιούμε δοκιμασμένα και αξιόπιστα προιόντα και να φροντίζουμε τα εργαλεία μας να είναι πάντοτε καθαρά.


ΧΧΧ


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page